ANNONS

Gästinlägg mamma på plats i Sydafrika

/
IMG_5647

Hej på er!

Så kul att få gästa Margaux’ blogg igen! Det var evigheter sedan sist.

Vi har nu äntligen kommit tillbaka till Sydafrika igen och det är svårt att beskriva hur hemma jag känner mig här. Jag älskar naturen, klimatet, människorna, maten och kulturen. Självklart finns ett stor behov av förändringar och är klyftorna enorma. Varje kontinent och varje land kämpar med sina problem. Även här finns det mycket som behöver göras och förbättras.

IMG_5276

Största anledningen till vår resa till Sydafrika är att Margaux har utnämnt mig till projektledare av bygget härnere. Jag har styrt det från Stockholm de första månaderna, men kände att det nu verkligen är viktig att vara på plats ett tag. Vi har ett riktigt bra gäng som bygger och det mesta går än så länge enligt plan.

IMG_5285

Igår hade jag möte med min bästa vän, granne och fantastiska inredare/designer Anne. Hon bor tvärs över floden och ska även hjälpa till med att hålla kolla på bygget.

IMG_5686

Men livet är ju för kort att inte kombinera jobb med nöje, eller hur?? Så vi bestämde oss för att åka på en två dagars safari i Pilanesberg naturpark. Pilanesberg ligger endast en dryg timme med bil från huset och min man Willem (även kallad gubben) har varit med att bilda och utforma parken. Det innebär att jag har den absolut bästa guiden man kan ha. Kan aldrig aldrig få nog av att tillbringa tid med att se alla dessa underbara djur och njuta av den afrikanska solnedgången!

IMG_5563

Denna syn är väl helt sanslös och verkligen sällsynt!

IMG_5516

En av parkens 400 elefanter som går rakt emot oss. Då gäller det att sitta alldeles stilla tills han har passerat… mycket adrenalin! Man glömmer lätt hur stora, starka och imponerande de är.

IMG_5632

Några timmar efter vi hade sett leoparden på bilden högre upp, såg vi en till! Chansen att se leopard  är 5% om man tillbringar en vecka i parken och vi såg två stycken på en enda dag. Så otroligt att se är hur de smälter in i naturens färger (antagligen en av anledningarna till att de är svåra att hitta). Man tillbringar ungefär 8,5 timme i den öppna jeepen per dag. Första turen startar strax innan klockan fem på morgonen och den andra körningen avslutas vid 8 på kvällen.

24E299F0-1562-45A9-84EF-F86D551FBC7D

På kvällarna efter sista turen är bordet uppdukat. Separata bord per sällskap på olika platser i lodgen, så det känns tryggt och säkert! Hur romantiskt att komma hem till detta.

IMG_5412

Landet lider ekonomiskt av covid följderna precis som resten av världen, framförallt med tanke på hur viktig turistnäringen är. Men tyvärr så fortsätter tjuvskytte av noshörningar som förut.

Godnatt och fritt fram att ställa frågor!

Kram Eveline

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Mat och partybrunch

/
Processed with VSCO with g6 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Idag börjar Arnold-veckan och helg. Det enda jag kan tänka på är allt jag vill hinna äta eller laga innan helgen är slut, haha. Söndag är sista dagen med kök i lägenheten för sen börjar renoveringen…. Nu när jag har införskaffat en airfryer så tänker jag att jag kan försöka fritera lite olika saker. Har ni tips? Sist gjorde jag ju pastachips med dipp som blev riktigt bra.

IMG_8542

Men innan jag går in i helgens matmecka så ska jag på partybrunch. Haha, jag pratade lite om i senaste videon på Youtube att jag börjar känna mig lite äldre i crowdet bland alla influensers.

Men idag ska jag på Biancas partybrunch och kan känna mig som 25 år igen. I och för sig var jag ju gravid när jag var 25, hehe, men ni fattar. Kontrasten blir sen när jag ska skynda mig till förskolan för att hämta Arnold. Pratade med Petra imorse om hon också ska gå. Hon skulle bara gå en snabbis då det är VAB där hemma. Så snart är det dags att svida om till klänning, klackar och sätta på sig lite smink.

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Trosor, Hotel Ruth och Alexa

/
DE5A3565-901E-431F-B9CD-3D5475B16E64


Idag har startat väldigt bra. Det började med att Arnold och jag hade ett ärende så jag hämtade honom från Jacob innan förskolan. Bara att få en stund med honom på en pappa-vecka är guld! En sån morgon när allt går smidigt och bra har jag haft. Typ bara gröna ljus när jag åkte genom stan på moppen. Haha, det är inte mycket som krävs för en bra dag.

IMG_8311

Igår och förrgår var däremot hektiska dagar. Vi hade en reklaminspelning med Spotify för Alexas Värld. Det var ju verkligen inte meningen att jag skulle ”vara” Alexa när vi  (Christin och jag) skrev boken, men det känns väldigt kul att få gå in i karaktär. Det är som att jag får göra henne till en verklig person och jag tror att ni också kommer få den känslan när ni läser boken och lyssnar på det erotiska ljuddramat. Målet jag har haft från start är att man nästan ska söka på henne på Youtube för att försöka hitta hennes kanal om ni hänger med 😉

527A0950

Förutom det så har vi tryckt in plåtningar och sånt som ligger i pipen. Vi har fotat en härlig kampanj för underkläder åt ett favoritföretag som jag kommer kunna berätta mer om snart.

IMG_8135

Vi gjorde plåtningen på ett hotell som verkligen var otroligt. Hotel Ruth är helt nytt och ligger i härliga Vasastan. Jag skulle lätt vilja köra en staycation där eller bara gå dit för att äta en lång middag. Miljön och rummen var verkligen 10 av 10!

Måste säga att mitt jobbliv just nu är hur bra som helst och jag är så motiverad!

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00