ANNONS

Bröstoperationen timme för timme – känsliga läsare varnas!

/
5442C57D-5AD0-4F17-9221-E59E8FEE13B8

Hahaha luuuuuring! Men ni fattade nog att det där var ett filter. Skämt å sido allt har gått bra. Känner mig så trygg här.

Jag ska svara på alla era frågor, anledningen till att det dragit ut lite på tiden är bland annat för att jag inte hade svar på allt (behövde fråga min läkare) och för att ni har ställt tresiffrigt med frågor på alla möjliga ställen, så jag måste plocka ihop det.

Jag ligger och lyssnar på en variant av ”saker som gör ont”,  haha, tror inte de sjunger om en bröstoperation, men just nu associerar jag det till fysisk smärta. Så fin cover av Sannah Sae.

Händelseförloppet gick till så här:

250C9828-1FD6-4525-AA55-311163AAE76A

Klockan ringde 05.40 och jag duschade med Descutan exakt över hela kroppen, håret och ansiktet. Sen försökte jag så gott det gick att reda ut håret med borste och fön.

06.30 hoppade jag in i taxin.

Processed with VSCO with 10 preset

Copyright 2022. All rights reserved.

07.00 jag fick mitt rum och passade på att knäppa av lite bilder, #aldrigledig, haha. Nej, men jag älskar att ha bilder för att minnas saker. Tuttar (hehe) ofta tillbaka på gamla minnen till exempel som på bilden från första operationen för 10 år sedan.

A6BC542E-1B33-4493-A76E-0D79CDEEC74A

08.00 Gick jag till doktorn som ritade upp mig som en härlig canvas. Det är en man, men jag kände mig verkligen super bekväm, så proffsigt och viktigt.

66478940620__90F22DA5-EF72-4FAB-AE69-5A787E28F9CE

08.30 till 09.00 fick jag tre tabletter mot illamående, huvudvärk och en långtidsverkande morfin. Fick en kanyl i armen, höll på att kräkas och svimma (klarar verkligen inte av det). Från då till 09.25 trodde jag att jag skulle balla ur för att jag mådde skit över kanylen i armen.  Jag gjorde 100 situps, för att jag kunde och för att tänka på annat plus för att jag inte kommer kunna göra det på flera veckor.

48E8EAF9-D603-4CC0-9D42-4A1BF678E1DC

09.30 gick jag in i tornrummet för operationen där andades jag in i en mask och tänkte på Arnold. Fick tipset att det sista man tänker på när man somnar är det första man drömmer om när man böjar vakna upp (detta fungerade inte, haha). Men det var värt ett försök. Jag var väldigt rädd här och funderade på om det verkligen var nödvändigt att lägga sig under kniven och fick påminna mig själv om kapsellbildningarna. Hörni jag vill säga det igen tänk verkligen efter innan ni stoppar in något <3

OKÄND tid. Jag vaknade på uppvaket och undrade om de verkligen genomfört operationen eller om de fortfarande var mitt i. Här hade jag faktiskt väldigt ont och fick något smärtstillande, sen sov/slumrade jag.

IMG_5874

14.30 Jag vaknade och mådde ganska så bra. Kände mig klar för äta och dricka. Man får ju inte äta innan operation så ni kan ju tänka er hur hungrig jag var med tanke på mina träningspass igår, haha. Ser ju nästan utan som att jag fött barn. Det som saknas är bara flaggan och låtsas-skumpan. För att få komma till sitt rum måste man äta lite, fika och kissa. Check och check!

IMG_5749


15.00 Inte så stark, men tillbaka på mitt rum för att återhämta mig, Somnade sittandes med mobilen i handen x antal gånger… Jag satte på tv’n bytte ej kanal, höjde inte ljudet ens och pimplade 4 koppar kaffe. Här gick tiden väldigt fort och jag kände mig väldigt tillfreds och stolt över mig själv över att jag klarat det.

Processed with VSCO with 10 preset

Copyright 2022. All rights reserved.

Omkring 20.00 kom doktorn och berättade vad som hänt. Det var en väldigt svår operation med massor med ärrbildningar och jag blödde massor så det var tufft att höra.

Är så nöjd med doktor Charles (och hans änglar, otrolig personal allihop) och jag vet att han verkligen ser till mitt bästa och att han är så noggrann. Det är därför som jag valde att göra det här på Victoriakliniken. (Nej, det här är absolut inget samarbete och jag har betalat fullpris). Det känns dock väldigt viktigt att förmedla till er vikten av att välja en klinik/doktor som har stor erfarenhet så därför vill jag rekommendera er OM ni ska göra något att ta er hit.

Processed with VSCO with 10 preset

Copyright 2022. All rights reserved.

00.30 somnade jag och sov sådär, man är ju väldigt stel och kan bara ligga på rygg, men som sagt allt har gått bra och jag har blivit väck implanten som var farliga och mina kapsellbildningar.

IMG_5930 2

05.18 vaknade jag, gick på toaletten, bad om smärtstillande och en kaffe.

IMG_5923

07.20 Plockade dom ort mina påsar som jag haft kopplade till brösten sedan operationen. Det var såååå vidrigt, slangarna satt typ 10 cm in i brösten så det kändes som att någon grävde i kroppen i typ 3 sekunder på varje sida. Jag mår illa bara jag tänker på det.

Processed with VSCO with 10 preset

Copyright 2022. All rights reserved.

08.30 Arnold och mamma stod utanför. Arnold ropade högt så hela Saltis hörde, mamma har du opererat bort brösten nu?!

37
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00