ANNONS

Vegansk kladdkaka – svarta bönor

/

2018-08-17 19:08:16
vegansk-kladdkaka-svarta-bonor


Nu kommer det efterlängtade receptet.
Jag har ju faktiskt inte hittat på det själv men jag rekommenderar det varmt!
Du behöver:
230 g svarta bönor, avrunna (1 tetraförpackning)
150 g färska dadlar, urkärnade
1 dl kikärtsspad
3 msk kokosolja, flytande
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1 tsk vaniljpulver
Till garnering är det gott med:
färska bär
kokosgrädde


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa samman med dadlarna till en slät kräm.
3. Tillsätt kokosolja, kakao, bakpulver, salt och vaniljpulver. Blanda väl.
4. Vispa kikärtsspadet med elvisp till ett vitt och fast skum. Vänd sedan ner det i bönblandningen med en slickepott.


5. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en liten form med löstagbar kant. Smörj formen med kokosolja och ”bröa” med kokosflingor.
6. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Grädda kakan i cirka 20 minuter. Den ska ha torkat till på ytan men fortfarande vara lös i mitten. Låt kakan kallna. Pudra eventuellt över kakao.
7. Servera kladdkakan väl kyld med vispad grädde och färska bär.
Garnering:
Ta baksidan av en sked och stoppa den i kokosoljan och dra den sedan över kakan.
”Pudra” över kokosflingor
Servering:
kokosgrädde och bär.
Det jag gjort är att ändra mängden av vissa ingredienser från det ursprungliga receptet, det hittar ni här.


margauxd

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00